League of Legends: Wild Rift Rol Rehberi

Mobil Oyun Haber olarak League of Legends: Wild Rift hakkında özellikle yeni başlayanlar için, oyunun temel stratejisini veren rehber ve ipuçları sizin için özetledik. Bu vesileyle size Wild Rift’teki rollerin yanı sıra aralarındaki farklar hakkında bazı bilgiler vermek istiyoruz.

League of Legends: Wild Rift’i BlueStacks ile PC’nize indirin!

Solo Baron Lane

İlk olarak, Baron şeridini tartışacağız. Baron şeridi, oyuna girdiğinizde mor ile işaretlenmiş şerittir. Bu şerit, 1vs1 ve hatta 1vs2’de üstün olan zorlu Şampiyonlar için önerilir. Çünkü Baron şeridindeki Şampiyonların asıl görevi, bölünmüş bir alana gitmektir. Bu nedenle mikro (mekanik ve beceri kullanımı açısından kahraman ustalığı) beceriler, Baron lane rolünü üstlenenler için oldukça önemlidir. Şampiyon seçimine gelince, Baron şeridi Tanklar veya Savaşçılar için önerilir. Ancak, yakın dövüş Tankı veya Avcı Uçağı’na karşılık vermek için bu şeritte Vayne gibi harika kaçış becerilerine sahip Nişancı Şampiyonlarını görmek o kadar da ilginç değildir.

Yalnız Orman Yolu

Aktaracağımız bir sonraki rol, Orman şeridi. Bu rolün iki önemli ana görevi vardır. İlk görev, şeritlerin etkili baskınlarla şeritlerine hakim olmalarına yardımcı olmaktır. İkincisi, nehirdeki Dragons (takımınıza güçlendirme sağlayan nehir canavarları) ve Rift Herald (oyunun erken safhalarındaki yok eden canavar) gibi hedefleri güvence altına almaktır. Jungle Lane Şampiyonları deneyimlerini Orman canavarlarını öldürmekten alır. Bu rol, Smite Ormanında hayatta kalmak için özel bir büyü gerektirir. Smite’ın ana işlevi, Orman canavarlarına Hasar vermek ve onları çabucak bitirmektir. Bu büyünün oluşturduğu Hasar da kademeli olarak artar. Orman şeridindeki Şampiyonlara gelince, seçiminizi Ormandaki sürdürülebilirlik seviyesine (can çalma veya HP yenilenmesine sahip olma) ve şeritlere yardım etme kabiliyetine göre yapmanız önerilir.

League of Legends: Wild Rift’i BlueStacks ile PC’nize indirin!

Solo Orta Şerit

Bu şeridi dolduranların takım için önemli bir rolü var. Yan şeritlerdeki diğerlerine yardım etmek için şeride hakim olmaları gerekir. Şampiyon seçiminde ise orta şerit, yüksek dalga temizleme becerilerine sahip Büyücüler ve Suikastçılar için önerilir. Mikro dışında, rol, makroyu iyi anlamayı gerektirir. Neden? Çünkü Orta şerit baskınlara karşı oldukça hassastır. Bu nedenle, oyuncunun ara sıra çevreye ve mini haritaya bakmak için keskin bir göze sahip olması gerekecektir. Ayrıca, Orta şeridi alan oyuncu, hasar veren rolüne sahiptir. Bir takım savaşına katıldığınızda her zaman konumunuzun farkında olun ve takımınıza yardım etmek için güvenli bir şekilde oynayın – geride olsanız bile.

Duo Dragon Lane

Bir sonraki rol, Destek ile birlikte Ejderha şeridini dolduran Taşıma rolüdür. Ejderha şeridi haritada açık mavi ile işaretlenmiştir. Genel olarak diğer MOBA oyunlarına benzer şekilde, Carry takımı zafere taşımakla görevlidir. Şampiyon seçimine gelince, Carry genellikle Nişancı Şampiyonlar için belirlenir. Bununla birlikte, belirli durumlarda Yasuo gibi Savaşçılar da (gerekirse) rol almak için kullanılabilir.

Yeni başlayanlar için bazı Wild Rift ipuçlarını Mobil Oyun Haber’de paylaştık. Daha fazla oyun bilgisi için mobiloyunhaber.com’da dolaşın ve en son heyecan verici haberler ve makalelerden haberdar olmak için takipte kalın.

League of Legends: Wild Rift’i BlueStacks ile PC’nize indirin!