Lords Mobile’daki En İyi Saldırı ve Savunma Birlikleri Hangileri?

lords mobile

Lord Mobile’ın olmazsa olmazı birliklerinizdir. Birlikler, rakiplerinize saldırmak ve onlara karşı savunmak için başarının anahtarıdır: İyi eğitimli bir ordu, Lords Mobile’da size zafer kazandıracaktır. Ancak, özellikle yeni başlayanlar için, birlik yönetimi biraz “karmaşık” görünebilir çünkü birlikler için farklı kademeler vardır. Ama endişelenmeyin, Mobil Oyun Haber olarak, size rehberlik etmek ve belirli bir hedef için en iyi birlikleri nasıl seçeceğinizi göstermek için buradayız. Bu kılavuzda, Lords Mobile’daki birlikler hakkında bilmek istediğiniz her şeyi bulabilirsiniz. 

Lords Mobile oyununu BlueStacks ile PC’nizde oynayın, oyunun kazananı siz olun!

Lords Mobile Birlik Türleri

Lords Mobile’da dört birlik türü vardır. Bu birliklerin ayrıca 4 farklı aşaması vardır. Onları eğiten tesisleri yükselterek, her birlik türünün bir sonraki kademesinin kilidini açabilirsiniz. Temel olarak amacınız, en güçlü birlikleri elde etmek için son seviyenin kilidini açmak olmalıdır. Lords Mobile’daki savaş sahneleri güzel görünür ancak gerçekte, her iki tarafın birlik türlerine göre çatışmanın sonucu başlangıçta belirlenir. İzlediğiniz sahne sadece eğlence amaçlıdır ve oyun, yukarıda anlattığımız savaş mekanizmalarına göre hangi tarafın kaybedeceğini önceden hesaplamıştır. Bu bağlamda, savaşa veya savunmaya girmeden önce “keşif” seçeneğini kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bu seçeneği kullanarak rakibinizin hangi tür birliklere sahip olduğunu öğrenebilir ve kendi ordunuzu düzenleyebilirsiniz. Örneğin, rakibinizin çok sayıda piyade birliği varsa, kendi ordunuza daha fazla süvari birimi ekleyebilirsiniz.

En İyi Saldırı Birlikleri

“İzci” seçeneği aynı zamanda hangi birliklerin saldırmak için en iyi olduğunu belirlemenin yoludur. Her şeyde “en iyi” olan tek bir birlik türü yoktur. Saldıran olarak, dengeli bir ordu (tüm birlik türlerini içeren) ve odaklanmış bir ordu (tek bir birlik türü içeren) oluşturma seçeneğiniz vardır. Genel bir kural olarak, odaklanmış bir ordu oluşturmak her zaman en iyi seçenektir. Çünkü savunma ordusu her zaman dengeli olacak. Dengeli bir ordu kurarsanız, her iki tarafın da kendi ordularında bir muadili olacaktır. Başka bir deyişle, eşit olarak eşleştirileceksiniz. Kısacası, önemli bir avantaj elde edemezsiniz. Dahası, savaş destekleriniz sınırlı olacaktır. Tek bir birlik türünden oluşan bir ordu kurmayı seçerseniz, birliklerin istatistiklerini dengeli bir ordudan çok daha yükseğe istifleyebilirsiniz. Savaş Takviyeleri, birliklerinizin istatistiklerini (sağlık, saldırı ve savunma) artırır ve bunları tek bir birime uygulamak, dengeli bir orduya başvurmaktan daha fazla fayda sağlayacaktır. Saldırmak için hangi birlik türünü seçtiğiniz önemli değildir. Sadece bir tür seçip Savaş Bonusunu uyguladığınız sürece bir avantaj elde edersiniz. Yani, saldırırken şunları yapmalısınız:

  • Rakibinizi gözlemleyin ve en çok hangi tür birliklere sahip olduğunu görün
  • Ordunuzu sadece bu birliklerin muadili ile kurun
  • Battle Boost uygulayın

Lords Mobile oyununu BlueStacks ile PC’nizde oynayın, oyunun kazananı siz olun!

En İyi Savunma Birlikleri

Savunma söz konusu olduğunda, dengeli bir ordu oluşturmak iyi bir seçenektir. Yine, savunma için en iyi olan tek bir birlik türü yoktur: Amacınız, her türden birliği içeren bir ordu oluşturmak olmalıdır. Ancak, diğer tüm türlere karşı zayıf oldukları için Kuşatma birlikleri için kaynak harcamayın. Savunma ordunuz, sağlıklı bir dengeden oluşmalıdır, dengeli bir savunma kuvveti oluşturmak en iyi seçeneğinizdir. Özetlemek gerekirse, ister saldırıyor ister savunuyor olun, her ihtiyaca cevap verebilecek “en iyi” birlik diye bir şey yoktur. Önünüzdeki savaşı analiz etmeli ve ordunuzu bu değerlendirmeye göre oluşturmalısınız.