Om Nom: Run İle Tüm Yıldızları Toplayın

om nom run

ZeptoLab’in geliştirdiği Om Nom: Run ile Om Nom ve arkadaşı Om Nelle’e katılın, sokakları koşarak geçin, engelleri aşın, görevleri tamamlayın ve yeni karakterlerin kilidini açın. Aksiyon oyunlarını seviyorsanız Om Nom: Run’ın hem aksiyon dolu hem de bir o kadar sevimli grafiklerle donatılmış dünyası sizi bekliyor. Oyun tamamlamanız gereken birçok görev içeriyor. Ayrıca Cut the Rope isimli evrende geçiyor ve bu evrende Om Nom ve Om Nelle dışında daha pek çok karakterin kilidini açabiliyorsunuz. Siz de hareketli oyunları seviyorsanız Om Nom ve Om Nelle ile Nomville şehrinde koşarak maceraya başlayın. 

Om Nom: Run tüm Android ve iOS cep telefonlarından oynayabileceğiniz bir mobil oyun. Fakat oyunu BlueStacks Android Emülatör ile bilgisayarınızdan da oynayabilirsiniz. Böylece oyun keyfini büyük ekranda yaşarsınız. Om Nom: Run oynarken amaç koşmak ve koşarken çeşitli engelleri aşarak yıldızları toplamak. Oyunda en çok yıldızı toplayarak en üst sıralara yükselmek için rehberimizi inceleyin!

Temel Koşu Kontrollerini Öğrenin

Om Nom: Run oyunu adından da anlaşılacağı gibi koşu odaklı bir oyun. Om Nom, kısa bacaklarıyla kendiliğinden ileri doğru koşabilen bir karakter, fakat şerit değiştirmesi için yanlara kaydırmalısınız. Karşınıza çıkan engelleri aşmak için bunu sürekli yapmanız gerekecek. Ayrıca yukarı kaydırarak karakteri zıplatabilirsiniz. Boşlukları geçmek ya da daha yüksek yerlere çıkmak için zıplama özelliğini kullanmanız gerekiyor. Oyunu BlueStacks ile PC’nizde açarak tüm bu komutları istediğiniz tuşlara atayabilirsiniz. Dolayısıyla Om Nom sizin belirlediğiniz tuş ile zıplar ya da şerit değiştirir. Bu da size alıştığınız tuşlarla oynama avantajı sağlar.

Paraları ve Güçleri Toplayın

Om Nom: Run bir koşu oyunu, dolayısıyla diğer tüm koşu oyunlarında olduğu gibi koşarken paraları ya da diğer şeyleri de toplarsınız. Paralar, yeni karakterlerin kilidini açmak ve sahip olduğunuz karakterleri yükseltmek için kullanılır, bu yüzden mümkün olduğunca çok para toplayın. Aynı zamanda koşmaya devam ettikçe bir çeşit güç artışı ile de karşılaşacaksınız. Bu güç artışları size geçici özel güçler verir, bu yüzden onları görürseniz yakalayın.

Ayrıca oyunda hangi şeritte olursanız olun size para çekecek bir mıknatısınız olur. Bir de paraların değerini ikiye katlayacak Coin Multiplier’ınız olur. Bu ikisini birleştirerek gücü ikiye katlayabilirsiniz. Bunların yanı sıra Spring Shoes isimli özellik ile çok yükseğe zıplayabilir ve normalde ulaşamayacağınız platformlara ulaşabilirsiniz. Rocket sayesinde de gökyüzüne fırlatılarak para toplayabilirsiniz.

Coin Multiplier, Spring Shoes ya da Rocket gibi özellikleri kullanırken çok daha çevik olmak için BlueStacks ile PC ekranından oynamayı deneyebilirsiniz. BlueStacks sayesinde fare ve klavye kullanabilir ve hamlelerinizi çok daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Üstelik klavye tuşlarınıza istediğiniz komutu atayabilir ve alıştığınız tuş deneyimiyle çok daha iyi bir oyun çıkarırsınız. 

Görev Bölümlerini Tamamlayın

Om Nom: Run, görevler ve bölümlerden oluşur. Sadece belirli bir mesafeyi koşmanız gereken ilk görevin birinci bölümü ile oyuna başlarsınız. Koşmaya devam edin, hiçbir şeye çarpmayın ve sonunda gerekli mesafeyi koşacaksınız. Görev tamamlandı olarak işaretlenecek ve üç yıldız kazanacaksınız. Görevlerde ilerledikçe, bölümün sonuna geleceksiniz. Bir sonraki bölüme geçmek için, önceki görevlerden yeterince yıldız toplamış olmanız gerekir. Her görev için uymanız gereken kurallar vardır. Örneğin uzaktan görevlerde, üç yıldızı da almak için tüm mesafeyi koşmanız gerekir. Jetonlu görevlerde, tüm yıldızları almak için belirli miktarda mor jeton toplamanız gerekir. Harf görevlerinde, ekranın üst kısmındaki kelimeyi gerekli harfleri toplayarak hecelemeniz gerekir.