Fetih: Altın Çağ’da 9 Adımda Uzmanlaşın

fetih altın çağ

Fetih Altın Çağ, kendi şehrinizi yönettiğiniz, daha sonra ordunuzu birçok savaşa götüren kahramanlar topladığınız güçlü bir çok oyuncu unsuru barındıran gerçek zamanlı bir strateji oyunudur. Oyunda şehriniz diğer oyuncuların kaleleriyle çevrili bir haritaya yerleştiriliyor ve krallıklar arasında yağma süreci başlıyor. Siz de bu süreçte isyanları bastırmak için savaşa başlıyor, loncalara katılıyor ya da şehirleri ele geçiriyorsunuz. IGG’nin Fetih Altın Çağ’ındaki en önemli avantajlardan biri oyunu para harcamadan kolayca oynayabilirsiniz. Güçlü olmak ve güçlü kalmanız için yapmanız gereken bir kaç adım bulunur, bu adımlara uyarak oyuna dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Önemli olan, ne zaman saldıracağınızı, ne zaman kenara çekilmeniz veya nerelere yatırım yapacağınızı bilmek. BlueStacks ile oynamak da size büyük ekranda, klavye ve mouse ile oynama avantajı sunacaktır. 

1. İlk Odağınız Maden ve Çiftlik İnşaatı Olmalı

Oyunda dört ana kaynak var: gıda, ahşap/toprak, taş ve altın. Ahşap esas olarak yeni binaların düzleştirilmesi ve inşası için kullanılırken ve her zaman bol miktarda olma eğilimindedir, ancak yeterli miktarda yiyecek ve taşa sahip olmak bazen zahmetli olabilir. Bu özellikle taş için de geçerlidir, çünkü binalarınızı hızlı bir şekilde yükseltmek ve yüksek şehir seviyelerine hızlı bir şekilde ulaşmak istiyorsanız, çok fazla taşınız olmalıdır. Oyuna başladığınızda, ilk odak noktanız mayın inşa etmek olmalı. Sadece maksimum mayın inşa edin ve oyunun izin verdiği kadar seviye atlayın. Bina seviyeleri şehrinizin seviyesine bağlı olduğundan, şehrinizi her yeni seviyeye yükselttiğinizde mayınları her şeyden önce geliştirin. Mevcut tüm madenleri inşa edip düzleştirdikten sonra çiftliklere odaklanın. Gıda ve taş ahşaptan daha önemlidir, bu nedenle maksimum sayıda çiftlik ve mayın bulundurduğunuzdan emin olun. Sadece birkaç kereste fabrikasına sahip olabilirsiniz ve fazlasıyla ahşaba sahip olabilirsiniz, ancak yedeklemek için yeterli kaynağınız varsa, maksimum kereste fabrikası oluşturun. 

2. Yeni Asker Almayın Seviye 6’ya Ulaşın

Dört farklı asker türünü işe almak için dört farklı bina vardır. Piyade, okçu, süvari ve destek (trebuchets) taburu alabilirsiniz. Belirli asker sınıfını ancak belirli binalarınız 6. seviyeye ulaştığında işe alın. Onlar temel binalardan çok daha güçlüdürler, çok pahalı değildirler ve size temel binalardan çok daha fazla güç katarlar.

3. Şehrinizi Yükseltmek Önceliğiniz Olsun

Şehir seviyeniz hangi yeni binaları kullanabileceğinizi belirler ve her yeni şehir seviyesi diğer tüm inşaatlar için seviye sınırını artıracaktır, bu nedenle bir sonraki şehir seviyesi için her zaman proaktif olarak gereksinimleri yerine getirmeye özen gösterin. Gerekli yapıları inşa edin, mevcut binaları yükseltin ve bir sonraki şehir seviyesini kilidini açtığınız anda etkinleştirmek için yeterli kaynak binasına sahip olduğunuzdan emin olun. BlueStacks’in size sağlayacağı avantajların başında makro tuş gelir, bu özellik sayesinde dilediğiniz özelliği atayabilirsiniz. 

4. İnşaat Arttırıcılarını Kullanmaktan Korkmayın

Fetih Altın Çağ’da şehrinizi hızla yükseltmek için yeterli güçlendiriciniz olacak, bu yüzden oyunu yaklaşık iki gün boyunca oynadıktan ve şehir seviyesi 4’e ulaştırdıktan sonra, güçlendiricilerinizi kullanmaya başlayın. Öncelikle şehrinizi yükseltmek için gerekli binaların, kaynak yapılarının (özellikle madenler) ve işe alım binalarının hızlandırılması için kullanılmalıdır. Güçlü askerlere erişim sağlayarak, şehrinizi depo, akademi ve kaynak yapıları gibi belirli yapıları yükseltmek için özgürce kullanın.

5. Her Sınıftan İki Güçlü Kahramanınız Olsun

Askerlerde olduğu gibi, dört farklı kahraman sınıfı vardır: piyade, okçu, süvari ve destek birlikleri. Farklı tek kişilik görevler farklı asker türlerini istediğinden, her sınıftan en az iki güçlü kahramana sahip olmalısınız, böylece belirli sınıfı tercih eden bir görevde aynı sınıftan iki kahraman gönderebilirsiniz. Kahraman deneyimi kazanmanın farklı yolları vardır. Kahramanların deneyim kazanmalarına özen gösterin.

Fetih Altın Çağ’ı BlueStacks ile Oynayın

BlueStacks, Google Play Store’da yer alan tüm mobil Android oyunlarını PC’nizde klavye ve mouse ile büyük ekranda oynayabileceğiniz bir oyun platformudur. BlueStacks ile oynayarak rakiplerinize karşı büyük avantaj elde edersiniz. BlueStacks size ayrıca keymapping, macrolar, yüksek FPS, çoklu oturum/hesap, oyuna özel kontrol ve gelişmiş grafik ayarları gibi onlarca avantaj sağlar. Bu sayede siz de tüm rakipler karşısında kazanan olursunuz.