PES’20’yi BlueStacks ile Oynayın

pes 2020

Konami’nin iOS ve Android mobil oyuncuları için piyasaya sürdüğü futbol oyunu PES 2020 sizi tam anlamıyla mutlu edecek bir yapım. Diğer adıyla “eFootball PES 2020”, Pro Evolution Soccer serisinin en son üyesidir ve hem AI hem de insan rakiplere karşı çeşitli modlarda oynayabilirsiniz. Güncel futbol dünyasındaki en iyi oyuncuları ve futbol efsanelerini bünyesinde barındıran PES’20, aksiyon ve yönetim unsurlarını sizin için birleştiriyor, ancak Konami kesinlikle “eFootball” vurgusu ile eSpor tarafını ön plana çıkartıyor. Evet, gerçek insanlarla bu gerçek zamanlı maçlara mümkün olan en kısa sürede katılmak isteyeceğinizi tahmin ediyoruz, ancak önce takımınızı en alttan başlayarak kurmanız gerekecektir. Bu aşamada BlueStacks size büyük ekranda, klavye ve mouse ile oynama avantajı sağlayacaktır. Dikkat etmeniz gereken noktaların başında ise size hazırladığımız kılavuzun içindekiler gelmektedir.

eFootball PES 2020’yi BlueStacks ile Oynamanın Temelleri

Oyunun önceki sürümlerinde olduğu gibi, eFootball PES 2020, oyunda daha sonra geri dönme seçeneğiniz olsa bile, çok dikkat etmenizi şiddetle tavsiye ettiğimiz bir öğretici ile başlayacaktır. Menajerinizin ayrıntılarını (adı ve uyruğu) girdikten ve tercih ettiğiniz kontrol modunu seçtikten sonra, dripling, şut, pas ve savunma eğitimlerine yönlendirileceksiniz ve bu noktada size genel kontroller hakkında bilgi vereceğiz. Sol tarafta, oyuncularınızı sola, sağa, yukarı ve aşağı hareket ettirmek için kullanacağınız yön çubuğunu göreceksiniz. Sağdaki düğmelere gelince, hücum ve savunma için ayrı düğmeler var, hücum düğmeleri Pas, At, Atış ve Geç vb.gibi. İşte tam da bu noktada BlueStacks’in Akıllı Kontrolleri ve Key Mapping devreye giriyor. Bu sayede Saydığımız tüm ayarları yeniden yapılandırmanız ve dilediğiniz gibi düzenlemeniz mümkün.

Ekip Yönetimi Başarınızı Belirler

Antrenman maçının ardından yapmanız gereken bir sonraki şey, kontrol etmek istediğiniz takımı seçmektir – farklı ülkelerde seçim yapabileceğiniz birkaç kulüp var, ancak günün sonunda hepsi kişisel olarak değişecektir ve tercih meselesidir. Bizim tavsiyemiz, zayıf ama üstün yetenekli bir ekiple başlayın, zamanla daha fazla kaynak kazanın ve bu kaynakları kulübünüzü geliştirmek için kullanın.

Ekibinizi Oluştururken Çok Yönlü Düşünün

Takım Ruhu dikkat etmeniz gereken hususların başında gelir. Bir takım oluştururken tüm aşamalar için bunu düşünün. Menajerinizin takımı yönetmek için ne kadar uygun olduğundan, her bir oyuncunun pozisyonuna ne kadar uygun olduğuna ve hemen hemen kulübünüzdeki herkesin sahada ve saha dışında birbirlerine ne kadar uyumlu olabileceğine odaklanın. Takım Ruhu, yeni bir oyuncu ekledikten sonra otomatik olarak biraz düşecektir, ancak oyuncularınızın birlikte daha fazla maç oynamasını sağlayarak bu rakamı her zaman artırabilir, böylece onların kimyasını, uyumunu ve sisteme aşinalıklarını geliştirebilirsiniz. 

PES2020’yi BlueStacks ile Oynayın

BlueStacks, Google Play Store’da yer alan tüm mobil Android oyunlarını PC’nizde klavye ve mouse ile büyük ekranda oynayabileceğiniz bir oyun platformudur. BlueStacks ile oynayarak rakiplerinize karşı büyük avantaj elde edersiniz. BlueStacks size ayrıca keymapping, macrolar, yüksek FPS, çoklu oturum/hesap, oyuna özel kontrol ve gelişmiş grafik ayarları gibi onlarca avantaj sağlar. Bu sayede siz de tüm rakipler karşısında kazanan olursunuz.