2020’nin Son Fenomeni: Among Us

among us

2020’nin yeni bir fenomeni var! O da Among Us. Her oyunun başında, sıradan bir ekip arkadaşı mı yoksa cani bir sahtekar mı diye test edebileceğiniz ve kendinizi ya da arkadaşlarınızı kurtarmak için görevleri tamamlayabileceğiniz bu oyunda bütün zamanınızı arkadaşlarınız tarafından yakalanarak veya öldürülerek geçireceksiniz. Hem ekip arkadaşı hem de sahtekar olarak oyunu kazanmak için kullanmanız gereken bazı stratejileri sizin için listeledik.

Among Us’ı BlueStacks ile PC’nizde klavye ve mouse ile büyük ekranda oynayın!

Ekibin bir parçası olun

Mürettebat arkadaşı olarak öncelikleriniz basit: Görevlerinizi tamamlayın, ölümcül sabotajları düzeltin ve kendinizi öldürmeden sahtekarları ortaya çıkarın. Öldürülürseniz de görevlerinizi tamamlayın ve cinayeti çözmek için ekip arkadaşlarınıza güvenin. Ancak oyunu kazanmak, sahtekarları tespit etmek ve şüpheye düşmekten kaçınmak için yapmanız gereken belirli şeyler olduğunu unutmayın.

Yaptığınız görevleri hatırlayın

Bir cinayet keşfedildiğinde, herkes birinin yalan söylediğine dair en bariz ipucunu arayacaktır. Bu nedenle, insanlar size nerede olduğunuzu ve kiminle birlikte olduğunuzu sorduğunda, hızlı bir şekilde cevap vermeye hazır olun, özellikle de tartışma başladığında yanınızda bunu doğrulayacak kimse yoksa. Birisi şüphe duyduğunda hangi odada olduğunuzu söylemek yeterli değildir. İnsanlar özellikle hangi görevleri yaptığınızı soracaklardır. Bu nedenle, “Elektrik işindeydim” demek yerine, bu işin detaylarından saat ve açıklamalarla bahsetmek daha faydalı olacaktır. Bu durum, yanlış şüpheleri uzak tutmanıza yardımcı olur.

Among Us’ı BlueStacks ile PC’nizde klavye ve mouse ile büyük ekranda oynayın!

Mürettebatla ya da tek başına saldır

Bir sahtekar sizi öldürmeye karar verirse, onları durdurmak için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur. Yapabileceğiniz şey, eylem esnasında yakalanacaklarından emin olmaktır. Haritaya bağlı olarak, çok fazla yaya trafiğinin olduğu en halka açık alanlarda görevleri tamamlamaya başlamak isteyeceksiniz, bu nedenle seçilme olasılığınız azalacaktır. Ardından, oyun ilerledikçe, umarız hangi oyuncuların masum olduğunu daha iyi anlayacaksınız ve daha uzak alanlarda daha uzun görevleri tamamlarken onları bir kalkan olarak kullanabilirsiniz.

Görevlere göz atın

Üç haritada da bir Medbay veya Laboratuvar taraması yaparsanız, diğer mürettebat arkadaşları bunu görebilir ve böylece sizin bir sahtekar olmadığınız daha çabuk anlaşılır. Bu da oldukça iyi bilinir, ancak oyun ayarlarında görsel görevlerin açık olduğunu varsayarak diğer görevlerin masumiyet veya suçluluk duygusunu kanıtlayabileceğini bilemeyebilirsiniz. Oyuncuların favorisi olan Skeld haritasında, Depodaki boş çöp veya boş kanal görevi, çöplerin uzaya dışarı atılmasına neden olur. Hem The Skeld hem de Polus’ta, açık asteroitler görevi, her ateş ettiğinizde algılanabilir bir lazerin ortaya çıkmasına neden olur. Son olarak, The Skeld’deki ana kalkan görevi, ışıkların geminin dışında yanmasına veya ikinci bir oyuncu görevi tamamladıktan sonra titremesine neden olur. Bir oyuncu bu görevlerden birinin yanında durur ancak hiçbir şey olmazsa, sizi kandırmaya çalışıyor olabilir! Ya da bunun görsel bir işaretini görürseniz, güvenebileceğinizi bildiğiniz tek kişiye bağlı kalın.

among us

Among Us’ı BlueStacks ile PC’nizde klavye ve mouse ile büyük ekranda oynayın!

“Sus”a dikkat edin

Among Us arkadaşlarınızı izlerken, davranışlarının zararsız mı yoksa kötü niyetli mi olduğunu belirlemek zor olabilir: Arkadaşınız sizi arkadaşlık sistemini yaptıkları için mi yoksa sizden şüphelendikleri için mi yoksa sizi öldürmek istedikleri için mi takip ediyor? Bunu düşünün. Özel olarak sabotaj için gruptan kaçtılar mı yoksa son bir sabotaj yaptıkları için mi? bunu düşünmek için geç kalmayın.