Minecraft Başlangıç Rehberi

minecraft

Minecraft dünyasına adım atmak pek çok oyuncu için heyecan verici. Minecraft, oyuncuların gözlerinden sonsuz bir dünya ve sonsuz olanaklar sunar. Minecraft 2009 yılında halka ilk tanıtıldığında, blok toplamak ve küçük yapılar inşa etmekten ibaretti. Fakat o günden bugüne dek oyuncuların deneyimini iyileştirmek için çeşitli eşyalar ve oyun mekanikleri ile zenginleştirildi. Siz de Minecraft’ın bu büyülü dünyasına yeni adım atıyorsanız, Minecraft başlangıç rehberimizi inceleyebilirsiniz. 

Odun Kaynağı ile Başlayın

Odun, Minecraft’ın en önemli kaynağıdır. Geniş ürün yelpazesi, oyuncunun odun toplama yeteneğinin arkasında kilitlenir. Odun, elde edilmesi en kolay bloklardan biridir. Bir oyuncu ilk kez yeni bir dünyaya yüklediğinde envanteri tamamen boş olacaktır. Bir harita ile başlamayı seçebilirsiniz fakat harita sizi çok ileriye götüremez. Bu nedenle ormanı aramak ve ahşap blokları toplamak için ağaçları yumruklamak iyi bir seçenek. Oyunda, ahşap kütüklerden topladıktan sonra, envanteri açabilir ve ahşap kütüğü dört tahta haline getirebilirsiniz. Ayrıca ahşap kalaslar yapabilirsiniz. Her bir kütük 4 kata eşittir. Ayrıca odunları, üretim masası yapmak için de kullanabilirsiniz. Üretim masası zemine yerleştirilebilir ve daha sonra eşyaları yapmak için kullanılabilir. Yatak, alet, kapı ve daha pek çok kullanışlı eşya yapma yeteneğinin kilidini açmış olursunuz.

Daha heyecan verici bir Minecraft deneyimi arıyorsanız, oyunu BlueStacks ile bilgisayarınızdan açmayı deneyebilirsiniz. BlueStacks size büyük ekranda muhteşem bir oyun deneyimi sunar. Böylece siz de Minecraft’ın gelişmiş grafiklerini daha iyi görebilecek ve odun toplama aşamalarını çok daha eğlenceli bir şekilde geçebileceksiniz. Üstelik üretim masanızı oluştururken ya da oyunun ilerleyen aşamalarında da oldukça eğlenceli bir deneyim yaşayabilirsiniz. 

Araç Gereç Yapımına Odaklanın

Artık odunu nasıl toplayacağınızı bildiğinize göre, onu nasıl daha iyi toplayabileceğinizi de öğrenebilirsiniz. Minecraft oyununda 5 temel aracınız bulunur. Bunlar kılıç, kürek, çapa, balta ve kazmadır. Bu araçların her biri 5 farklı malzemeden üretilebilir. Bunlar da ahşap, altın, taş, demir ve elmastır. Bunlardan en kıymetlisi elmastır ve her bir aracınızı zaman içerisinde güçlendirebilirsiniz. 

Odunları toplayıp üretim masanızı oluşturduysanız, bir balta yapmak akıllıca olur. Bunun için üç ahşap kalas ve iki çubuğa ihtiyacınız olacak. Bir aletin tüm bileşenleri toplamanızın ardından, Hazırlama Tablosu menüsündeki yeşil kitap simgesi kullanarak araç gereçleri hızlıca oluşturabilirsiniz. 

Baltanızı yapmayı başardıysanız bu artık daha hızlı olacağınız anlamına gelir. Ama yine de araçlarınızı geliştirebilirsiniz. Taş aletler, oyundaki en kullanışlı ve kolay ulaşılabilir araçlardandır. Minecraft’taki bazı bloklar yalnızca belirli bir araç kullanılarak elde edilebilir. Taş mükemmel bir örnektir, çünkü yumruğunuzla kırarak elde edilemez. Bunun için taştan yapacağınız kazma işe yarayacaktır. Üstelik taştan yapacağınız bir kazma, tahtadan çok daha uzun süre dayanacak ve böylece Arnavut kaldırımlar çok daha hızlı bir şekilde inşa edilecektir.

Yiyecek ve Barınma İhtiyacınızı Karşılayın

Minecraft oyuncusuysanız, oyunda sağlık ve açlık durumunu gösteren iki farklı çubuk göreceksiniz. Eğer hasar alırsanız sağlık durumunuz azalır. Açlık da oyunda önemli faktörlerden biridir. Çünkü açlık çubuğunuz kötü durumdaysa, hasar aldığınızda sağlığınızı düzeltmeniz bile zaman alır. Eğer ağaç kesiyorsanız ağaçlardaki elma en iyi yiyecek kaynaklarındandır. 

Bir diğer önemli yiyecek kaynağı hayvanlardır. Hayvanları avlamak oldukça iyi bir yiyecek stoğu sağlar. İnekler, domuzlar, tavuklar, koyunlar ve daha pek çok hayvan avlanabilir. Yiyecekleri pişmiş olarak yiyebilirsiniz. Bunun için fırın yapabilirsiniz. Fırını yapmak için 8 Arnavut kaldırımı ve bir üretim masası gerekir. 

Eğer şanslıysanız, oyunda rastladığınız köylerde yumurta ve barınma malzemeleri elde edebilirsiniz. Buradaki yatakları barınmak için kullanabilir ya da başka yere götürerek kamp yapabilirsiniz. Eğer bir köye rastlamazsanız kendi barınağınızı ve yatağınızı kendiniz yapmanız gerekir. Ev üretiminde ahşap, yatak içinse kalasları ve koyun yününü kullanabilirsiniz.

BlueStacks ile Minecraft Oynayın

BlueStacks, Google Play Store’da yer alan tüm mobil Android oyunlarını PC’nizde klavye ve mouse ile büyük ekranda oynayabileceğiniz bir oyun platformudur. BlueStacks ile oynayarak rakiplerinize karşı büyük avantaj elde edersiniz. BlueStacks size ayrıca keymapping, macrolar, yüksek FPS, çoklu oturum/hesap, oyuna özel kontrol ve gelişmiş grafik ayarları gibi onlarca avantaj sağlar. Bu sayede siz de tüm rakipler karşısında kazanan olursunuz.