Minecraft Uzmanlaşma Adımları

Minecraft, dünyadaki en popüler oyunlardan biridir ve size keşfedilecek sonsuz bir dünyanın yanı sıra mimari şaheserler inşa etme özgürlüğü verir. iOS ve Android’e özel olarak indirebileceğiniz Minecraft Deneme Sürümü’nü, mobil cihazınıza indirebilir ya da BlueStacks Android Emülatör sayesinde PC’nizde oynayabilirsiniz.

Minecraft Deneme Sürümünü BlueStacks ile PC’nize indirin!

Dünyanızı oluşturun

Minecraft’a başladıktan sonra oyun türüne karar vermenin zamanı geldi. İki mod var: Hayatta Kalma ve Yaratıcı Mod. Hayatta kalma modu, sizi herhangi bir erzak olmadan ve sınırlı sağlıkla rastgele oluşturulmuş bir dünyaya götürür, bu da yaşamak istiyorsanız hemen madenciliğe başlamanız gerektiği anlamına gelir. Yaratıcı mod, sadece inşa etmek isteyenler için mükemmel bir seçimdir. Düşman çeteler yoktur, bu nedenle dikkatiniz dağılmadan (veya ölmeden) mimari harikalarınızı yaratmaya odaklanabilirsiniz. Kaynaklar sınırsızdır ve Hayatta Kalma modunda bulunmayan birkaç blok türü dahil olmak üzere çoğu işçiliğe erişmenizi sağlar. Dünyanızı oluştururken daha fazla seçenek için sağ üst köşedeki Gelişmiş’i seçin. Burada üç seçenekten bir Dünya Tipi seçebilirsiniz.

Kontrolleri öğrenin

Sezgisel ve öğrenmesi kolay olsa da, başlamadan önce kontrollere hakim olmak iyidir (özellikle Hayatta Kalma modunda). Ekranınızın sol alt kısmındaki bir D-pad, ortadaki bir atlama düğmesiyle yön hareketini kontrol etmenizi sağlar. Blokları yerleştirmek ve düşmanlara saldırmak için dokunun ve blokları kırmak için bu dokunuşu basılı tutun. Yaratıcı modda uçmak için atlama düğmesine iki kez dokunun ve parmağınızı yukarı kaydırın. İnmek için zıplama düğmesine tekrar iki kez dokunun. Kontrollerinizi Ayarlar düğmesine dokunarak, D-pad boyutunuzu artırmanıza, sola dönmenize veya hassasiyeti ince ayarlamanıza izin vererek ayarlayabilirsiniz. BlueStacks’in key mapping yani tuş eşleme özelliği sayesinde bu ayarları dilediğiniz gibi düzenleyebilir ve oyununuza yön verebilirsiniz.

Minecraft Deneme Sürümünü BlueStacks ile PC’nize indirin!

İlk 24 saat hayatta kalmaya odaklanın

Dünyanızı seçtikten sonra, rastgele bir yerde oyuna başlayacaksınız. Hayatta Kalma modunu oynuyorsanız, kendinizi geceleri ortaya çıkan düşmanca çetelere hazırlamak için bir gününüz (yaklaşık 10 dakika) var. Yeni başlıyorsanız, hayatta kalma şansınızı nasıl artıracağınıza dair birkaç ipucu işinize yarayabilir.

Kaynakları toplayın

Odun, toprak ve taş gibi yakındaki kaynakları toplayarak başlayın. Bunu yapmak için, toplamak istediğiniz bloğa dokunun ve basılı tutun. Toplanma konusunda mümkün olduğunca endişelenmeyin, ancak geceyi atlatmaya yetecek kadar almaya odaklanın.

Minecraft Deneme Sürümünü BlueStacks ile PC’nize indirin!

Sığınak inşa edin

Basit bir ev inşa etmek için iyi bir yer bulun. Dağın kenarı, zeminde bir delik veya toprak, ahşap veya taşla yapılmış küçük bir küp olabilir. Geçici evinizin lüks bir konak olması gerekmez, bu nedenle sadece 2 × 2 veya 1 × 3 alan yeterli olacaktır. Kendinizi içeride barikat kurun ve üstteki meydanı açık bırakın, böylece dışarı çıkmanın güvenli olduğu bir zamanda gün doğumunu izleyebilirsiniz.

Kurnaz olun

Başlangıç ​​olarak, hem hayatta kalmak hem de ilerlemek için ihtiyaç duyacağınız daha büyük ve daha iyi öğeler yapabilmeniz için bir üretim masası oluşturun. İlk olarak, topladığınız ahşabı kalas haline getirin. 3 noktalı simgeye dokunarak envanterinizi açın, ardından 4 × 4 üretim ızgarasını açan orta-sol simgeyi seçin. Ahşabı seçin ve tahtalar oluşturun. Solda, tahtalar kullanarak oluşturabileceğiniz bir dizi öğe göreceksiniz. Size 3×3 bir işçilik ızgarası verecek olan işçiliği masasını oluşturun ve ekranınızın altındaki envanter çubuğunuzda görünecektir. Seçin ve üzerine dokunarak yere yerleştirin. Artık silahlar, zırhlar ve aletler gibi öğeler yaratmaya hazırsınız.

Minecraft Deneme Sürümünü BlueStacks ile PC’nize indirin!