Rise of Kingdoms Osmanlı Medeniyeti

rise of kingdoms osmanlı

Yaklaşık 1 yıl önce Rise of Kingdoms’a gelen katılan Osmanlı İmparatorluğu güncellemesi ile oyunu oynamak artık daha ilgi çekici bir hal aldı. Rise of Kingdoms Osmanlı, gelişmiş grafikleri ile en sevilen gerçek zamanlı strateji oyunları arasında yer alıyor. 

13. yüzyılda Anadolu, Anadolu Beylikleri olarak bilinen birkaç bağımsız Türk eyaletine ayrılmıştır. I. Osman, Bizans İmparatorluğu’nun sınırındaki bölgede iktidara yükselmiştir. Rise of Kingdoms Osmanlı, gelişmiş haritası ile sizlere Osmanlı İmparatorluğu topraklarında muhteşem bir deneyim sunuyor. 

Rise of Kingdoms Osmanlı’da hızlanabilmek ve başarıya ulaşabilmek için rehberimizi inceleyebilirsiniz. Rise of Kingdoms Osmanlı İmparatorluğu’nu oynamak istiyorsanız oyunun başında bu seçimi yapmanız gerekiyor.  

Osmanlı medeniyetinin özellikleri nedeniyle, oyun stratejisini İspanya, Almanya ve Arabistan gibi saldırgan medeniyetlere göre biraz daha farklı kurmak gerekiyor. Komutanlarınızın düşmanları yok etmesini izlemeyi seviyorsanız, Osmanlı kesinlikle sizin için en iyi seçim olacaktır. 

Rise of Kingdoms Osmanlı deneyimini bir adım öteye taşımak için oyunu bilgisayarınızdan BlueStacks uygulaması ile açabilirsiniz. BlueStacks ile oyunu mouse ve klavye ile büyük ekranda oynama şansı yakarsınız. Üstelik çoklu ekran özelliği sayesinde oyunu birden fazla sekmede açarak düşmanlara karşı avantaj kazanırsınız. 

Rise of Kingdoms Osmanlı Özellikleri

Rise of Kingdoms Osmanlı oyununun size fayda sağlayabilecek 3 temel özelliği bulunuyor. Bazı diğer medeniyetlere göre bu bonuslar daha az olsa da Osmanlı büyük darbeler için en iyi özelliklere sahip medeniyetlerdendir. 

Özellik 1: Okçu saldırınızı %5 oranında arttırır, bu da okçu komutanlarını çalıştırmak için harikadır.

Özellik 2: Yürüyüş hızını %5 oranında arttırır, tüm birliklere ve keşiflere uygulanır.

Özellik 3: Komutanlarınızın aktif yetenek hasarını artırır. Örneğin Yi Seong-Gye ve Ramesses II gibi nükleer komutanlarınızı büyük ölçüde geliştirir.

Rise of Kingdoms Osmanlı’da Başarıya Ulaşma İpuçları

Rise of Kingdoms Osmanlı’nın en iyi özelliklerini kullanarak sizi en üst düzeye çıkaracak ipuçlarını bir araya getirdik. Daha önce de söylediğimiz gibi Osmanlı, komutan odaklı bir medeniyet. Ancak Rise of Kingdoms’daki savaş yeteneklerinizi daha da ileriye taşımak için yapabileceğiniz bazı başka hamleler de var.

İpucu 1: Okçu Komutanlarda Uzmanlaşın

%5 okçu saldırı bonusu oldukça iyidir ve Osmanlı’yı oynarken bunu Mehmed II ve Osman I gibi liderlik kabiliyetine sahip komutanlarla da bir adım öteye taşıyabilirsiniz.

İpucu 2: Nuker Komutanlarda Uzmanlaşın

Okçu komutanların yanı sıra güçlü aktif becerilere sahip komutanlarda uzmanlaşarak daha fazla zaman kazanabilirsiniz. 

İpucu 3: Beceri Hasarını Arttıran Komutanlarla Eşleşin

Komutanlarınızın aktif beceri hasarından daha fazla yararlanmak için Yi Seong-Gye gibi ana komutan beceri hasarınızı %50 artıracak komutanlara yatırım yapın. 

Rise of Kingdoms’ı BlueStacks ile Oynayın

BlueStacks, Google Play Store’da yer alan tüm mobil Android oyunlarını PC’nizde klavye ve mouse ile büyük ekranda oynayabileceğiniz bir oyun platformudur. BlueStacks ile oynayarak rakiplerinize karşı büyük avantaj elde edersiniz. BlueStacks size ayrıca keymapping, macrolar, yüksek FPS, çoklu oturum/hesap, oyuna özel kontrol ve gelişmiş grafik ayarları gibi onlarca avantaj sağlar. Bu sayede siz de tüm rakipler karşısında kazanan olursunuz. Rise of Kingdoms’ı BlueStacks ile oynayarak siz de hem büyük ekranın tadını çıkarın, hem de daha profesyonel bir oyun deneyimi yaşayın.