Sony PlayStation 5 Tanıtıldı

Uzun bir süredir merakla beklenen PlayStation 5’in tanıtım lansmanı gerçekleştirildi. Tanıtımı gerçekleştirilen yeni nesil PS5’in öne çıkan özelliklerinin başında performansı geliyor. 8 çekirdekli 3.5 GHz hızı destekleyen AMD Zen 2 işlemcisi kullanan son nesil Sony PlayStation5’in grafik işlemcisinin merkezinde ise AMD tarafından özel geliştirilen RDNA 2 mimarisi yer alıyor. Buna ek olarak en önemli özellik ise PS5’in 8K çözünürlük destekliyor olması.

Bir önceki nesil PlayStation’a kıyasla daha hızlı olacak olan yeni tasarımda 16 GB GDDR6 / 256 Bit RAM bellek yer alıyor. Optik sürücü olarak da 4K UHD Blu-ray sürücü kullanılmış durumda. Son nesil Play Station 5, ayrıca PS4 vePs4 Pro oyunlarını da destekliyor olacak.

Yeni Oyunlar

Sony ayrıca PlayStation 5 için, Türkiye’de de hatırı sayılır bir takipçi kitlesi bulunan Grand Theft Auto V, Hitman 3 ve NBA 2K21 gibi oyunların da tanıtımını yapmış oldu.

Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Sony PlayStation 5’in raflarda ne zaman yer alacağıyla ilgili detaylı bir bilgi paylaşılmazken, 2020 yılının sonlarında çıkması olası. Türkiye satış fiyatının ise 7 bin TL civarında olması bekleniyor.