War and Magic Başlangıç Rehberi

war and magic

Bir strateji oyunu olan War and Magic özellikle bu tarzda oyunları sevenlerin oldukça ilgisini çekiyor. Pek çok strateji oyununda olduğu gibi bu oyunda da başlangıçta stratejinizi geliştirebileceğiniz ve savaşlardan zaferle çıkabileceğiniz taktikler bulunuyor. Oyunun temelinde kalenizi iyi konumlandırmak, savaşlarda başarılı olabileceğiniz öğeleri bir araya getirmek ve kahramanlarınızı doğru kullanmak gibi maddeler yer alıyor. 

Bir mobil oyun olan War and Magic’i bilgisayarınızdan oynamanız da mümkün. Bunun için yapmanız gereken bilgisayarınıza BlueStacks uygulamasını indirmek ve ardından BlueStacks içerisindeki Google Play arayüzü üzerinden War and Magic’i indirmek. Böylece oyunu PC başında olduğunuz zamanlarda büyük ekranda mouse ve klavye ile oynayabilirsiniz. 

Şehir ve Kale

War and Magic oyununda imparatorluğunuz kalbi kale kasabanızdır. Şehri yönetmek için her zaman stratejik yaklaşımlar geliştirebilirsiniz. Eğer siz de oyunun başlangıç aşamasıdaysanız, binalarınızın inşa aşamasında neyin inşa edildiğine çok fazla dikkat etmeniz gerekmez. Çünkü süreç son derece hızlı bir şekilde ilerleyebilir. Fakat ilk aşamayı geçtikten sonra neyin inşa edileceği konusunda oldukça dikkatli olmanız gerekiyor. Her bir binanın inşası bu aşamada birkaç saat sürebilir ve yanlış bir seçim ilerlemenizi büyük ölçüde azaltabilir. Binalarınızı inşa ederken oyunu BlueStacks ile büyük ekranda açarak çok daha rahat bir şekilde ilerleyebilirsiniz. 

Dünya Haritası

Kaynaklarınızı, NPC canavarlarınızı ve bonus binalarınızı bulmak için kahramanlarınızı harita üzerinde hareket ettirmeniz gerekiyor. War and Magic oyununda NPC canavarları özellikle önemlidir, çünkü kahramanlarınızı oyuna sokmanın tek yoludur. Canavarlar haritada seviyeyi gösteren bir rakamla gösterilir. Onlarla yüzleştiğinizde ve çatışmayı kazandığınızda, aynı seviyede veya yenilmiş canavarların maksimum seviyesinden daha az olan tüm canavarlar için otomatik savaşlar yapmayı seçebilirsiniz. Bu da çatışmalarda zaman kazanmanızı sağlar. 

Savaşlar

Orduyu kendiniz bizzat yönetmeyi ve savaşta karşı karşıya kalmayı seçerseniz, grubunuzun her birinin hareketlerini kontrol edersiniz. Düşmanı yenebilecek kadar güçlü bir ekibiniz yoksa başarısız olursunuz. Bu yüzden sadece zaferden eminseniz saldırı yapın. Bu, çatışmalar sırasında kesinlikle daha az birim kaybetmenizi sağlayacaktır. Ancak çatışma iyi gitmezse, kayıplar ve yaralanmalar olabilir. Birliklerinizi iyileştirmek için gereken süre, hem sayılarına göre hem de onların seviyesine göre değişir. Ayrıca savaşlarda zafere ulaşmak için bu aşamaları bilgisayarınızın büyük ekranında oynamayı deneyebilirsiniz. BlueStacks ile oyunu kolayca açarak mouse ve klavye ile çok daha avantajlı bir şekilde oynayabilirsiniz. 

Kahramanlar

War and Magic oyununda kahramanların rolü çok önemlidir. Ordular haritadaki çeşitli yerlere bir kahramanın emri ile gönderilebilir. Her bir kahramanınızın, onunla birlikte taşınabilecek birlikleri temsil eden yıldızı bulunur. Birlik seviyesi ne kadar yüksek olursa yıldız sayısı da o kadar fazla olur. Özellikle bu sınırlama yüzünden savaşta hangi birliklerin kullanılacağını çok dikkatli seçmeniz gerekmektedir. Ayrıca kahramanlar savaşta da kullanılabilir ve savaşın seyrini değiştirebilirler. Oyuna yeni başladıysanız tek bir kahraman kullanabilirsiniz. Ama seviyeniz ilerledikçe farklı özelliklere sahip diğer kahramanların da kilidi açılacak.

War and Magic Oyununu BlueStacks ile Oynayın

BlueStacks, Google Play Store’da yer alan tüm mobil Android oyunlarını PC’nizde klavye ve mouse ile büyük ekranda oynayabileceğiniz bir oyun platformudur. BlueStacks ile oynayarak rakiplerinize karşı büyük avantaj elde edersiniz. BlueStacks size ayrıca keymapping, macrolar, yüksek FPS, çoklu oturum/hesap, oyuna özel kontrol ve gelişmiş grafik ayarları gibi onlarca avantaj sağlar. Bu sayede siz de tüm rakipler karşısında kazanan olursunuz.