Yeni Başlayanlar İçin Bus Simulator Stratejileri

bus simulator

Zuuks Games’in geliştirdiği Bus Simulator, dünya çapında ilgi gören bir otobüs simülasyon oyunu. Otobüs Simulator : Ultimate adıyla, Android ya da iOS cep telefonlarınıza indirebileceğiniz Bus Simulator ile gerçek bir şehirlerarası otobüs sürme ve tüm detaylarıyla onu idare etme deneyimini doyasıya yaşayacaksınız. Bus Simulator: Ultimate oyununda başarıya ulaşmak için ihtiyaç duyabileceğiniz ipuçları bu rehberde.

Otobüsü Nasıl Yöneteceğinizin Pratiğini Yapın

Otobüsün hem şoförü hem de tüm operasyonlarının yöneticisi olarak bir şehirlerarası otobüste yapılması gerekenleri iyice kavramanız önemli. Otobüsünüzdeki tüm yolcuların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak zorundasınız. Ayrıca bir uzun yol şoförü olarak kapıların açılıp kapanması, otobüs içi diğer ekipmanların çalışması gibi teknik konuları da iyi bilmelisiniz. Yolcularınızı terminalden aldığınız ilk andan itibaren, ekranınızda çıkacak ikonlar olacak ve bunları iyi bilmeniz gerekecek. Öncelikle otobüsün her yerini çeşitli açılardan görebileceğiniz kameraları deneyebilirsiniz. 

Kontrol Ayarlarını Düzenleyin

Oyundaki kontrol ayarlarını kendinize göre düzenleyerek çok daha etkili bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Kontrollerinizi özelleştirmek için ekranın sağ alt köşesindeki ayarlar ikonunu kullanabilirsiniz. 

Dikkatli Sürün

Bir otobüs kullanıyorsanız ve 30 kişiden sorumluysanız araç sürerken çok daha dikkatli olmanız gerekir. Tıpkı gerçek bir sürüş deneyimi gibi Bus Simulator oyununda da çeşitli yol tehlikeleri ve kazalar sizi bekliyor. Bu yüzden aynaları iyi kontrol edin ve kurallara uyarak sürün. Güvenli sürüş limitinde sürdüğünüzden de emin olmalı ve fazla hız yapmamalısınız. Ayrıca trafik ışıklarını dikkate almak da oyunun önemli bir parçası. 

bus simulator

Düzenli Molalar Verin

Tıpkı gerçek bir uzun yol otobüsü gibi Bus Simulator oyununda da yeterince mola vermeniz gerekir. Yalnızca dinlenme tesislerinde değil, küçük benzin istasyonlarında da ihtiyaç molası verebilirsiniz. Ayrıca tabelaları iyi takip ederek nerelerde duracağınızı önceden planlamalısınız. Molanın yanı sıra yolcularınıza düzenli olarak yiyecek ve içecek ikramında bulunmanız da önemli. 

Hediyelerinizi Almayı Unutmayın

Otobüs Simulator: Ultimate oyununda tamamladığınız her yolculuğun sonunda bir hediyeniz olur. Ekranın üst köşesinde yer alan hediye kutusu ikonuna tıkladığınızda çıkan reklamı izleyerek para ya da altın kazanabilirsiniz. 

Oyunu BlueStacks İle Bilgisayarınızdan Oynayın

Bus Simulator oyununda kontrolleri daha iyi sağlamak ve daha hızlı olmak için bilgisayar ekranınızdan oynamayı seçebilirsiniz. Oyunu PC’nin büyük ekranından oynamak için yapmanız gereken tek şey onu BlueStacks oyun platformu ile bilgisayarınıza indirmek. BlueStacks sayesinde grafiklerden ve görüntü kalitesinden ödün vermeden iyi bir oyun deneyimi yaşayabilirsiniz. Oyunu mouse ve klavyenizle oynayarak kontrolleri çok daha hızlı ve pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Ayrıca Bluestacks’in çoklu oturum özelliği sayesinde oyunu birden fazla sekmede aynı anda oynama keyfini de yaşayabilirsiniz.