Among Us Oynarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Among Us oldukça popüler bir mobil oyun. Oyuncu sayısı her geçen gün milyonlarca artmakta. Durum böyle olup, popülerliği günden güne artarken, oyunda da ciddi bir rehberliğe ihtiyaç duyulmakta. Biz de sizin en iyi dedektif olmanız için elimizden geldiğince size yardımcı olmaya çalışacağız. Öncelikle Among Us, 4 ila 10 kişilik gruplar tarafından oynanan çok oyunculu bir oyundur. Oyuncuların çoğu Mürettebat Arkadaşı’dır, ancak bu da geri kalan 1 ila 3’ün (oyun ayarlarına ve oyuncu sayısına bağlı olarak) Sahtekâr olduğu anlamına gelir. Mürettebat Arkadaşları, Sahtekarların kim olduğunu bulmalı ve ortaya çıkarmalıdır. Sahtekarlar ise, mümkün olduğunca çok Mürettebat Arkadaşını sabote etmeye ve öldürmeye çalışacaktır. Teoride, bir Mürettebat arkadaşı olarak işiniz basit: öldürülmekten kaçınmaya çalışın, görev çubuğunu doldurun ve kimin katil olduğunu bulun. Ancak pratikte bu o kadar kolay değildir. İşte size oyunda işinize yarayacak ipuçları:

Among Us’ı BlueStacks için Özel Geliştirilmiş Sürümünde PC’nizde Oynayın!

Grup Olarak Hareket Edin

Bir sahtekarı engellemenin en iyi yolu, grupla birlikte kalmaktır. Size diğer Mürettebat Arkadaşlarınız eşlik ediyorsa, Sahtekarlar size suikast düzenleyemez. Grupların büyüklüğü, içinizdeki Sahtekarların sayısını da etkileyecektir. Ama unutmayın, Sahtekarlar birlikte çalışırlarsa çoklu öldürme yapabilirler. Ayrıca, grupları parçalamaya yönelik sabote edici olaylara da hazırlıklı olun.

Aci̇l Durum Toplantılarını Kullanın

Acil Durum Toplantıları öncelikle katilin kim olduğunu bulmak için kullanılabilir. Ama neden onları ekibinizle birlikte strateji oluşturmak için kullanmayasınız? Bu fırsatı, bir grupta kalmayı önermek veya sizi bir görev yaparken izlemelerini istemek için kullanabilirsiniz. 

Among Us’ı BlueStacks için Özel Geliştirilmiş Sürümünde PC’nizde Oynayın!

Görsel Görevlerinizi Boşa Harcamayın

Yalnızca Mürettebat arkadaşları görev yapabilir, bu yüzden görsel görevler çok değerlidir. Birinin MedBay’de veya Laboratuvarda tarama gibi görsel bir görevi tamamladığını görürseniz, onların temiz olduğundan %100 emin olabilirsiniz. Başka bir deyişle, diğer oyuncular olmadan görsel görevler yaparsanız, temelde kazanma şansınızı düşürürsünüz. 

Sabotajı Düzeltmeyi Deneyin

Başkalarının sabotajı düzeltmesini beklemeyin. Tüm Mürettebat arkadaşları aynı zihniyete sahipse, kesinlikle oyunu kaybedersiniz. Elbette oyuncu sayısı azaldıkça sabotajı kimsenin düzeltmeme riski artacaktır.

Among Us’ı BlueStacks için Özel Geliştirilmiş Sürümünde PC’nizde Oynayın!

among-us

Şüpheliyseniz Oy Vermeyi Atlayın

Çok fazla Mürettebat Üyesi, ilk önce hangi renkten bahsedilirse ona oy verir. O kişiye karşı ciddi bir kanıt varsa, devam edin ve ona oy verin. Ancak durumun temelleri spekülasyona dayanıyorsa, risk almayın. Bu, özellikle oyunun başında geçerlidir, çünkü kanıtlar genellikle azdır ve Sahtekar yakalamak için hala bolca zaman vardır. Şüphelerini bu kadar erken ortaya koyan kişilere dikkat edin, güvensizliğin tohumlarını ekmek istiyor olabilirler.

Spam Yapmayın

Konuşmaktan korkmamalısınız ama aynı soruyu tekrar tekrar sormanıza da gerek yoktur. Takım arkadaşlarınızı kontrol edemezsiniz, ancak en azından onlara katılmaktan kaçınabilirsiniz. Dışarıda kalırsanız döngüyü kırmaya çalışın.

Havalandırmaları Unutmayın

Mürettebat Üyeleri çoğu kez, Sahtekarların havalandırma delikleri kullanabileceğini unutuyorlar. “Mavi yapmadı çünkü onu o odada gördüm” gibi ifadelere dikkat edin. Oyunu kazanma konusunda gerçekten ciddiyseniz, havalandırma deliklerinin nasıl birbirine bağlı olduğunu öğrenmelisiniz.

Odaları Kontrol Edin

Görevinize doğru koşarken, geçtiğiniz odalarda ceset olup olmadığını kontrol edin. Tüm Mürettebat Arkadaşları tamamen görev yapmaya odaklanmışsa, bir cesedin keşfedilmesi biraz zaman alabilir. Sadece Sahtekar’a tekrar öldürmesi için bolca zaman vermekle kalmazsınız, aynı zamanda tüm kanıtlar ortadan kalkar.

Among Us’ı BlueStacks için Özel Geliştirilmiş Sürümünde PC’nizde Oynayın!

Kapı Günlüklerini Kontrol Edin

Oyundaki sensörler geçen her oyuncunun kaydını tutar. Haritaya yerleştirilmiş üç sensör vardır. Bu kayıt, cinayet anında kimin nerede olduğunu ve kimin yalan söylediğini öğrenmenize yardımcı olabilir. Kapı Günlüğünün yalnızca en son 20 geçişi gösterdiğini unutmayın. Bu durum, havalandırmayı kullanan Sahtekarları yakalamak için kullanışlı olabilir.

Among Us’ı BlueStacks’in Sağladığı Avantajlarla Oynayın

Among Us’ı BlueStacks ile oynayarak sadece büyük ekranda, klavye ve mouse ile oynamış olmazsınız. Aynı zamanda özel olarak geliştirilen avantajlardan da yararlanırsınız. BlueStacks’in Among Us’a özel geliştirmiş olduğu özelliklerin başında Canlı Sohbet geliyor. Bu sayede ekibinizdeki tüm mürettebatla canlı olarak sesli sohbet edebilirsiniz.