PUBG Mobil’de Savaş Kazanmak İçin Gerekli İpuçları

PUBG Mobil oynarken temel amacınız hayatta kalan son kişi olmak. Bunu başarmak için de temel kural saldırmak ve size saldırıldığında kendinizi en iyi şekilde korumak. 

İşte savaşta sizi öne çıkaracak birkaç önemli ipucu!

Daha iyi bir görüş mesafesi için alt bölümleri hedef alın

Keskin nişancı tüfeği gibi orta ya da uzun menzilli bir silah seçtiyseniz görüş açınızı aşağı yönde tutarak daha geniş bir hedefleme sağlayabilirsiniz. 

Sabit hedefler için çömelin ya da yatın

Çömelmek ya da yatış pozisyonunda hedef almak öncelikle düşmanların sizi fark etmesini zorlaştırır. Ayrıca bu şekilde sabit duruşlar ile hedeflerinizi daha iyi belirleyebilirsiniz. Bu pozisyonlarda dikkat etmeniz gereken nokta ise etraftaki çimenler ya da eşyalarınız görüş açınızı kapatmaması olmalı. 

Yakın saldırılarda kalçayı hedef alın

Eğer yakın bir saldırı yapıyorsanız uzun bir menzil ve geniş bir açı hedeflemeyin. Bunun yerine rakibinizin kalçasından hedef alarak çok daha kesin bir sonuç alabilirsiniz. Özellikle av tüfeği ya da makinalı tüfek gibi yakın menzil silahlarında bu ipucu işinize çok yarayacak. 

En fazla hasar için kafa bölgesini hedefleyin

Düşmanlarınıza ciddi bir hasar vermek için kafa bölgesini hedeflemeyi aklınızda tutabilirsiniz. Böylece rakipleri daha kolay öldürebilir ve birincilik hedefine daha hızlı ulaşabilirsiniz. 

Ateşleme modlarını farklı durumlara göre değiştirin

PUBG Mobil oynarken silahları yakından tanımanız ve hangi silahın nasıl ateşleme modları olduğunu bilmeniz sizi 1-0 öne geçirir. İçinde bulunduğunuz saldırının durumuna göre silah modlarınızı değiştirerek düşmanlarla çok daha kolay baş edebilirsiniz. Silah türlerini deneyimlemek için atış poligonunda antrenman yapabilirsiniz. 

Peki düşman size saldırdığında kendinizi nasıl en iyi şekilde koruyabilirsiniz? İşte savaşlarda kendinizi korumak için birkaç temel ipucu!

Silah almayı önceliklendirin

PUBG Mobil silahlar çeşitliliği bakımından oldukça iyi bir oyun. Her bir silahın avantajı ve dezavantajı mevcut. Silahlar size tüm savaşlarda öncelik sağlar. Bu yüzden savaşa girmeden önce iyi bir silah donanımınız olduğundan emin olun. Silahlarınızı daha etkili kullanmak ve kendinizi daha iyi korumak için elinizdeki silahlarla uyumlu aksesuarlardan da seçebilirsiniz. 

Saldırılardan korunmak için ekipmanlarınızı iyi belirleyin

PUBG Mobil oynarken birçok farklı türde ekipman karşınıza çıkabilir. Kendinizi saldırılara karşı korumak için ekipmanlarınızı akıllıca seçmelisiniz. Çantalar, kasklar ya da kurşun geçirmez yelekler en çok tercih edilenler arasında. Akıllıca seçeceğiniz koruyucu ekipmanlar sizi birkaç atışta ölmekten kurtarabilir.