Rise of Kingdoms: Saldırı ve Savunma Rehberi

rise of kingdoms savunma

Rise of Kingdoms oynarken çok fazla önemsemeseniz de uzun süreli stratejinizde en önemli konulardan birisi savunma, saldırı ve birliğinizin sağlığıdır. 

Saldırı Türleri

Normal Saldırı: Herhangi bir savaşa başladığınız andan itibaren yaptığınız saldırılardır. Her savaşta normal saldırı yaparsınız ve normal saldırı başına 100 öfke kazanırsınız.

Karşı Saldırı: Her bir oyunda rakibiniz size saldırdığında, siz de karşı saldırıya geçersiniz. 

Aktif Beceri: Her bir komutanın ilk becerisidir. Beceri için yeterli miktarda öfke gerekir. Fakat unutmayın ki tüm komutanların aktif becerisi yoktur. Örneğin Atilla ve Scipio Africanus.

Aynı zamanda farklı komutanların farklı öfke gereksinimleri vardır. Bazılarının Cengiz Han gibi daha düşük bir gereksinimi vardır. Woodstock Edward gibi Bazı komutanların ise çok yüksek bir öfke ihtiyacı olabilir. 

Hasar Faktörü: Hasar faktörü sabit bir sayıdır. Rakibin sahip olduğu asker sayısından etkilenmez. Ama birlikler savaşta yine de büyük rol oynar. Ne kadar çok askere sahip olursanız, ordunuz o kadar güçlü olur. Daha büyük bir saldırı, rakipleri daha hızlı yok etmenize yardım eder. 

Savunma 

Rise of Kingdoms oynuyorsanız saldırı kadar savunma da oyunun bir parçasıdır. Savunma, birliklerinizin saldırıya direnme yeteneğidir.

Birlik Sağlığı

Sağlık, birliklerinizin hayatta kalmasıdır. Sağlık herhangi bir saldırıya karşı koyamaz ya da savunmanızı arttıramaz. Daha fazla sağlık sahibi olmak daha fazla hasar alabileceğiniz anlamına gelir.

İyileşme Faktörü: Ne kadar çok askeriniz varsa iyileşme oranı da o kadar fazla olur. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.