Roblox Nedir, Nasıl Oynanır?

roblox

Çocukların ve gençlerin favorileri arasında yer alan Roblox, Minecraft benzeri efektleri ile oldukça ilgi çekiyor. Siz de bir Minecraft fanıysanız, Roblox’u mutlaka denemelisiniz. Nasıl çalıştığını anladığınızda Roblox sizin de favorileri oyunlarınızdan biri olabilir. Benzersiz grafiklere sahip olan Roblox, oldukça ikonik ve ilgi çekici. Her türlü yaratıcılığa imkan tanıması ile de sizi sonsuz bir dünyaya davet ediyor.

Roblox Nasıl Bir Oyun?

Öncelikle Roblox bir online oyun platformudur ve her yaş grubu için uygundur. Çoklu kullanıcı ile oynanan Roblox’ta oyuncular online olarak birbirleriyle tanışır ve mücadelelere dahil olur. Oyun içerisinde Robux adı verilen para birimlerinden satın alınabilir. Eskiden PC üzerinden erişilebilen oyuna bugün Android ve iOS mobil cihazlardan erişebilirsiniz. PC üzerinden erişmek için ise oyunu BlueStacks Android emülatör ile bilgisayarınıza indirebilirsiniz. İnternet bağlantınız olduğu sürece dünyanın her yerinden arkadaşlarla oyunun tadını çıkarabilirsiniz. 

Genç ya da yaşlı pek çok kişinin favori oyunları arasında yer alan Roblox’un en büyük avantajı online olması ve etkileşim imkanı. Oyuncular, Roblox’da dünyanın pek çok yerinden insanlarla tanışmayı büyük bir avantaj olarak görüyor. Çünkü bu sayede hem başkalarının yaratıcılığını görmüş hem de onlara katkıda bulunmuş oluyorlar. 

Roblox Nasıl Oynanır?

Öncelikle Roblox’u mobil cihazlarınıza indirerek ya da Bluestacks ile bilgisayarınızdan açarak başlayabilirsiniz. Oyunu indirmenin ardından, hesap açtığınızda işlem tamam! Roblox ücretsiz oynayabileceğiniz bir oyun fakat oyun içerisinde bulunan Robux’lardan almak isterseniz ücret ödemeniz gerekir. Oyuna giriş yaptıktan sonra öncelikle oyun içi karakterlerinizi özelleştirebilirsiniz. Eğer oyuna yeni başladıysanız, online bir oyun olduğu için en popüler seçenekleri görebilir ve diğerlerini beğendiği karakterleri seçebilirsiniz. Diğer oyuncuların yorumları ve favorileri size de yol gösterecektir. 

Roblox’un bu kadar sevilme sebeplerinden birisi yaratıcılığa son derece açık olması. Siz de yaratıcılığın sınırlarını zorlamak istiyorsanız Roblox’u mutlaka denemelisiniz. Roblox, kullanıcıların kendi oyun dünyalarını yaratabilecekleri bir oyun. Dünyanızı silahlar, navigasyon araçları, binalar ve çok daha fazlası ile tamamlayabilirsiniz. İsterseniz, bu online oyunda başka bir oyuncunun dünyasına da katılabilir ve neler yarattığını görebilirsiniz.

Roblox’u BlueStacks ile Oynayın

Roblox, App Store ya da Google Play Store aracılığıyla cep telefonunuza indirebileceğiniz bir oyun. Fakat siz bu deneyimi bir adım öteye taşımak için büyük ekranda oynama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey oyunu bilgisayarınızdan BlueStacks ile açmak. Bilgisayarınızda BlueStacks yüklü değilse buradan kolayca yükleyebilirsiniz. Ardından Bluestacks uygulaması içerisinden Google Play Store’a girebilir ve Roblox oyununu bulup bilgisayarınıza indirerek hemen oynamaya başlayabilirsiniz. BlueStacks sizlere pek çok avantajı bir arada sunar. İşte bunlardan bazıları:

  • Büyük ekranda mouse ve klavye ile çok daha rahat bir şekilde oynayabilir, daha kolay ve hızlı hamleler yapabilirsiniz. 
  • Klavye ve mouse tuşlarınızı özelleştirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey BlueStacks ekranından dilediğiniz tuşa dilediğiniz komutu atamak olacaktır. Böylece alıştığınız tuş düzeni ile oynayabilirsiniz. 
  • Çoklu oturum özelliği sayesinde oyunu aynı anda birden fazla hesap ile açabilir, oyun heyecanını doyasıya yaşayabilirsiniz. 

Siz de BlueStacks ile Roblox deneyimi için hemen oynamaya başlayın ve bu yaratıcı deneyimin bir parçası olun!