Roblox Oyununda Uzmanlaşmak İçin 5 İpucu

roblox

Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından oynanan Roblox, hem oyun geliştiriciler hem de oyun meraklıları tarafından çok beğeniliyor. Roblox, farklı tarzda oyunlar arayanlar için grafikleri ve oyun tarzı ile ilgi de çekiyor. Ayrıca oyuncuların yaratıcılığını sınırsızca kullanmasını sağlıyor. Siz de Roblox’a yeni başladıysanız ve stratejiye ihtiyacınız varsa, bu rehberimizi inceleyebilirsiniz. 

1. Objelerinizi Yüzdürün

Nesnelerinizin üzerinde bulunan çapa ayarını açarak onları yüzdürebilirsiniz. Bu nesne bir tuğla ya da herhangi bir eşya olabilir. Ayrıca yüzen moda aldığınızda objeleriniz bir silah kadar güçlü olur. Çevrenizdeki daha fazla oyuncuyu çekmek için meydan okurcasına arazinizde yüzen nesneler yapmaya çalışmalısınız.

2. Nesnelerin Doğru Yüzeyini Seçin

Roblox oynarken arazinizi oluşturmaya başladığınızda nesnelerin doğru yüzeyini seçmek en önemli noktalardan biridir. Nesnelerin yüzeyini değiştirmenin iki yolu vardır. İlk seçenekte nesneyi seçmelisiniz. Değişimin olduğu yüzeyler size daha iyi bir görünüm verebilir. Ortamınıza uyan türde bir yüzey seçin. İkinci seçenekte ise nesneye sağ tıklayıp özellikleri değiştirme şeklindedir. Özelliklere giderek herhangi bir yüzeyi değiştirebilir ve ardından seçenekler bölümünden istediğiniz dokuyu değiştirebilirsiniz.

Nesnelerinizin yüzeyini düzenlerken bunu bilgisayarınızın büyük ekranından yapmanız da mümkün. Roblox’u PC’de açmak için yapmanız gereken tek şey onu BlueStacks oyun platformu ile açmaktır. Böylece büyük ekranda nesnelerinize daha hakim bir şekilde oyunda ilerleyebilirsiniz. 

3. Roblox Studio’da Arazi Oluşturmaya Başlayın

Roblox’ta çalışmaya başlamak için önce Roblox Studio’da araziyi oluşturmaya başlamanız gerekir. Roblox Studio, çevrimiçi olarak kullanılabilen ücretsiz bir yazılımdır. Arazinizi oluşturmaya başlamak için Roblox Studio’da verilen şablonlar arasından seçim yapabilirsiniz. Bu şablonları ihtiyacınıza göre özelleştirmeniz gerekir. Arazi inşa etmeye başlamak için şehir, yarış pisti, koşu parkuru, ev gibi tüm şablonları kontrol etmelisiniz.

Ayrıca tema bazlı şablonlar arasından da seçim yapabilirsiniz. Örneğin; Banliyö, Korsan Adası, Ortaçağ, Batı dünyası ya da Sihirli Dünya gibi pek çok şablon oyun içerisinde bulunur. 

4. İlgili Nesneleri Gruplayın

Roblox Studio’da yeniyseniz ve yeni arazinizi geliştiriyorsanız, arazinizin düzenli görünmesini sağlamalısınız. Bu amaçla, ilgili tüm nesneleri gruplamalı ve düzenli görünmelerine yardım etmelisiniz. Herhangi bir nesneyi fazla abartmadığınızdan veya kalabalık görünmediğinden emin olun. Önce küçük nesneler koymayı deneyin, daha fazlasını istiyorsanız daha fazlasını ekleyin.

5. Çarpışma Ayarlarını Düzenleyin

Araziye ve nesneye bağlı olarak çarpışma seçeneğini açabilir veya kapatabilirsiniz. Bu seçenekler, kapıyı açmak veya sert tepelere atlamak veya bir eve çarpmak istediğinizde kullanılmalıdır. 

Çarpışma seçeneğinde de oyunu büyük ekranda oynamak size büyük avantajlar sağlayabilir. BlueStacks ile Roblox’u bilgisayarınızın büyük ekranından oynarken aynı zamanda BlueStacks’in farklı özelliklerinden faydalanabilirsiniz. Örneğin klavye ve mouse tuşlarınızı özelleştirebilirsiniz. Tuş atama özelliği sayesinde istediğiniz tuşa istediğiniz komutu atayabilirsiniz. Böylece alıştığınız tuş takımı ile oynayabilirsiniz. Ayrıca çoklu oturum özelliği ile oyunu aynı anda birden fazla hesap ile açabilir, oyun heyecanını çok daha iyi şekilde yaşayabilirsiniz.