Star Trek Fleet Command Oynarken Bilmeniz Gereken Temel Kavramlar

Star Trek Fleet Command

Star Trek Fleet Command oyunu Android ve iOS cihazlarınızdan indirebileceğiniz bir strateji oyunu. Star Trek Fleet Command’ı aynı zamanda BlueStacks Android Emülatör ile PC’den oynamanız da mümkün. Efsanevi Star Trek serisinin oyunu olan Star Trek Fleet Command’ın hikayesi tabii ki bir uzay üssünde geçiyor. Eğer siz de oyuna yeni başladıysanız oyunun temel kavramlarını derlediğimiz bu rehberi inceleyebilirsiniz. 

Üssünüz

Star Trek Fleet Command oyununda bilmeniz gereken ilk kavram üssünüzdür. Uzaydaki üssünüz her şeyin başladığı yerdir. Kaynaklarınız burada depolanır ve araştırmalar burada yapılır. Üssünüzün üzerine binalar inşa etmeli ve burada araştırmalar yapmalısınız. Böylece daha güçlü gemiler inşa edebilir, daha fazla kaynak üretebilir ve saldırılara karşı daha iyi savaşabilirsiniz.

Gemiler

İlk geminiz Realta olacak. Bunu üssünüzün etrafını keşfetmek, ilk görevlerinizi tamamlamak, ilk madenciliğinizi yapmak ve seviye atlamak için kullanacaksınız. Bunun ardından diğer gemilerinizi inşa etmeye başlayabilirsiniz. Oyunda ilerledikçe daha büyük gemilerin kilidi de açılacak.

Madencilik

Araştırma gemilerinizi kullanarak, galaksiden kaynak ve malzeme çıkaracaksınız. T’Pring, Stonn ve Barot gibi subaylar madencilikte sağ kolunuz olacak. 

Araştırma

Araştırmaları tamamlamak; gemilerinizin daha güçlü, daha hızlı ve daha dayanıklı olmasını sağlayacak. 

Subaylar

Oyunda sağ kolunuz olan subaylar gemilerinizi çok daha etkili hale getirirler. Her birinin farklı yetenekleri vardır ve gemilerinize farklı bonuslar verirler. Savaşlarda ve madencilikte size yardım ederler.

Savaş Üçgeni

Savaş üçgenine hakim olmak oyunda sizin için çok faydalı olacak.

Görevler

Star Trek Fleet Command oyununun hikayesi görevlerde geçer. Size çeşitli zorluklara sahip görevler verilecektir. Gemileri yok etmeniz, yeni galaksiler keşfetmeniz ya da seviye atlamak için verilen görevleri yerine getirmeniz gerekebilir. 

Yer Değiştirme Jetonları

Oyunda üssünüzü taşımanız gereken zamanlar olacak. Bunun için de yer değiştirme jetonlarına ihtiyacınız var. Bu jetonları aynı zamanda oyunun ilerleyen aşamalarında hedeflerinize ve kaynaklarınıza yaklaşmak için kullanabilirsiniz. 

Günlük Hedefler

Pek çok oyunda olduğu gibi Star Trek Fleet Command oyununda da günlük görevler bulunuyor. Bunları, ekranın sol alt tarafındaki içinde ünlem işareti bulunan küçük sarı daireye tıklayarak bulabilirsiniz. Günlük görevlerinizi tamamlamak size pek çok artı sağlayacak. Bu yüzden oyuna her gün giriş yapıp bu görevleri başardığınızdan emin olun.

Star Trek Fleet Command Oyununu PC’de BlueStacks ile Oynayın

Star Trek Fleet Command oyununu PC’de oynamanın keyfi bambaşka. Oyunu bilgisayarınızdan oynamak için BlueStacks oyun platformunu kullanabilirsiniz. BlueStacks’i bilgisayarınıza kolayca indirebilir ve Google Play Store’da bulunan tüm oyunları bu sayede bilgisayar ekranınızda açabilirsiniz. Üstelik BlueStacks’in gelişmiş grafik ayarları sayesinde oyun keyfini çok daha iyi yaşarsınız. BlueStacks size bunların yanı sıra, keymapping, macrolar, yüksek FPS, çoklu oturum/hesap, oyuna özel mouse ve klavye kontrolü gibi daha pek çok avantaj sunar.