Star Trek Fleet Command Uzay Gemileri Rehberi

star trek fleet command

Uzay gemileri Star Trek Fleet Command oyununda çok önemli bir yere sahip. Yaptığınız diğer her şey, aslında uzay gemilerinizi daha iyi hale getirmek ya da daha iyi uzay gemileri inşa etmek üzerine kuruludur. Uzay gemileriniz oyunda aslında her şeyinizdir. Onlarla uzayı keşfedebilir, saldırı yapabilir ya da görevleri tamamlayabilirsiniz. Seviyeniz ilerledikçe daha iyi uzay gemileri de kullanılabilir hale gelir.

Star Trek Fleet Command Uzay Gemisi Türleri

Oyunda üç tür uzay gemisi bulunur. Bunlar: Explorer, Battleship ve Interceptor gemilerdir. Temelde birbirlerine benzerler fakat pek çok ayırt edici özellikleri bulunur. Explorer gemiler yeni sistemleri keşfetmeye daha uygundur. Zırhları ve gövde korumaları düşüktür bu yüzden keşif için kullanmalısınız. Battleship gemiler saldırmak için güçlü bir kalkan deliciye sahiptirler, Savunma, sağlık, zırh ve gövde korumasına odaklanırken, kalkan koruması düşüktür. Daha yüksek itme hızı nedeniyle Interceptor gemiler, saldıran gemileri kovalamak için kullanılabilir. Ayrıca yüksek bir kaçma kabiliyetine sahiptirler. Ayrıca gemiler 4 farklı kalite kademesine sahiptir ve 1 ile 3 arasında yıldız alabilir.

Star Trek Fleet Command Oyununu PC’nizin Büyük Ekranında BlueStacks İle Oynayın!

star trek

Yeni Gemi Nasıl İnşa Edilir?

Bir Gemi inşa edebilmek için öncelikle tersanenizi doğru seviyeye yükseltmeniz, Ar-Ge departmanında geminin kilidini açmanız ve gerekli taslakları almanız gerekir. Bu taslaklar bazı araştırma projelerinde gerekli olabilir ve görevlerden ödül olarak alınabilir. Tüm bu gereksinimleri tamamladığınızda tersanenizde gemiyi inşa etmeye başlayabilirsiniz. Fakat unutmayın ki bu süreç zaman gerektirir ve çeşitli kaynaklara ihtiyacınız olabilir. 

Drydock Kilidini Açın

Kilidini açtığınız Drydocks sayısı, aynı anda aktif hale getirebileceğiniz uzay gemilerinin sayısını belirler. Ne kadar çok aktif uzay geminiz varsa; madencilik, görevler ya da araştırma için o kadar geminiz var demektir. Fakat zaman zaman uzay gemileriniz tamir ihtiyacı olacak. Bu yüzden Drydock’ların da kilidini açtığınızdan emin olun.

Star Trek Fleet Command Oyununu PC’nizin Büyük Ekranında BlueStacks İle Oynayın!

Uzay Gemisi Subaylarınızı Seçin

Subaylarınızı bir uzay gemisine atarken, subayların uzay geminizle uyumuna dikkat etmeniz gerekir. Oyunda çok sayıda uzay gemisi ve çok daha fazla subay bulunur. Tüm subayların kilidini açamayacağınız için hangi subayların hangi gemilerle kullanılabileceğini iyi düşünmelisiniz.  

Bu noktada subayın Kaptan Manevrasına bakabilirsiniz. Bunun gemi tipini mi yoksa gemiyi kullanım amacınızı mı tamamladığını inceleyebilirsiniz. Örneğin çok fazla tritanium madenciliği yaptığınız bir geminiz varsa, tritanyum madencilik hızını artıran Kaptan Manevrası olan bir kaptana yer vermek doğru bir hamle olabilir. 

Star Trek Fleet Command Oyununu PC’nizin Büyük Ekranında BlueStacks İle Oynayın!