Steam, Yeni Özelliği Topluluk Önerilerini Duyurdu

steam labs

Steam, geçen yıldan bu yana testlerini sürdürdüğü Community Recommendation yani Topluluk Önerileri özelliğini resmi olarak duyurdu. Steam Labs tarafından geliştirilen Topluluk Önerileri oyunlar için yapılan incelemeleri derliyor ve filtrelenmiş şekilde inceleyebilmenizi sağlıyor. Ayrıca Steam Labs yani Steam Labaratuvarı da, araştırmalar yapmak ve yeni özellikler geliştirmek için geçtiğimiz yıl kurulmuştu. 

Topluluk Önerileri Nedir?

Topluluk Önerileri özelliği sayesinde sizin de ana sayfanızda yorum yapma ve oynadığınız oyunları puanlama alanları yer alacak. Bu sayede hem siz diğer oyunculara fikir verebileceksiniz hem de oyun hakkında diğer yorumları okuyarak bilgi sahibi olabileceksiniz. Ayrıca puanlama özelliği sayesinde en popüler oyunlar da listelenmiş olacak. 

Topluluk Önerileri özelliğinin bir diğer faydası da gelişmiş filtreleme seçeneği. Filtreleme sayesinde Topluluk Önerileri sayfasından gelişmiş filtrelemeler yapabilecek ve istediğiniz yorumlara ulaşabileceksiniz. Steam’in bu özelliği geliştirmesindeki temel amaç en iyi oyunları listelemek ve güncel olarak ulaşılmasını sağlamak. 

Ayrıca Steam, geliştirmesine devam edilen The Automated Show ve Deep Dive isimli iki özelliğin de durdurulduğunu açıkladı. Bundan sonra ne gibi özelliklerin geleceği de herkes tarafından merak konusu.