8 Adımda PUBG Mobil Uzmanı Olun

Paraşütü Doğru Kullanın

İniş yapacağınız yer sizi oyuna önde başlatır. Oyun stratejinizin temelinde nereye iniş yapacağınız olsun, bu sayede hem ekipmanlara kolay ulaşır hem de kolay av olmazsınız. Zeki davranın, saklanabileceğiniz yerlere inip, çatışmalardan uzak durmaya çalışın. 

Erken Temastan Kaçının

Doğru ve stratejik bir noktaya inişi tamamladınız diyelim, bundan sonra yapabileceğiniz ilk hatalardan biri erken bir zamanda çatışmaya girmek olacaktır. Diyelim yeni iniş yaptınız ve sesler duyuyor, başka oyuncular görüyorsunuz, yapacağınız en doğru hamle hızla arkanıza dönüp oradan uzaklaşmak olacaktır. Erken girilecek bir çatışma, yetersiz teçhizatla yerinizi açık etmek demektir.

Bir Gözünüz Her Zaman Diğer Oyuncularda Olsun

Saklandığınız alandan çıkmaya karar verdiğiniz ve ekipman toplayacaksınız diyelim. Gözünüz her hamlede diğer oyuncularda olsun. Bir bölgeyi keşfederken odaklanacağınız tek konu, kimin nereden sizi izliyor olabileceği olmalıdır. Mesela kapıları açık bir bina gördüyseniz bilin ki içeride bir oyuncu var. Ya da sandık olduğundan emin olduğunuz bir noktadasınız, bilin ki orada sizi izleyen bir oyuncunun olma olasılığı yüksek. Yavaş ilerleyin, ses çıkartmayın ve gideceğiniz noktaya kademeli gidin. Yani hareket noktasından varış noktasına olan rotanızı bir kaç kademeye bölün. 

Av Tüfeğinin Gücünü Hafife Almayın

Av tüfeği, tam otomatik bir tüfek gibi görünmeyebilir ama kısa mesafe çatışmalarında en etkili silahlardan biri olduğunu unutmayın. Karşı tarafa vereceği zarar oldukça fazladır ve isabet oranı da aynı derecede yüksektir. Siz siz olun av tüfeğinizi elinizden düşürmeyin.

Zırh Değiştirmeyi Bırakmayın

PUBG Mobil’de savaşlar zırhlara zarar verir ve zamanla aşındırır. Siz de her bir çatışma sonrası zırhınızı değiştirmeyi ihmal etmeyin. Eğer hasar görmüşse, üst seviye bir zırhı daha basit bir zırha değişmeniz gerekse bile bunu yapın çünkü sizin için koruyuculuğu daha yüksek olacaktır. 

Aklınızla Oynayın

Her şeyden önce acele etmeyin, aceleci davranmayın. Atacağınız tüm adımları düşünceyle yapın, doğru noktaya inin, doğru rotaları çizin ve doğru silahla oynayın.

Zikzak Çizin

PUBG Mobil’de koşu her şeydir. Kesinlikle düz çizgide koşmayın, bu kolay ölümün bir diğer yoludur. Zikzak’lar çizerek ilerleyin, vurulma şansınızı düşürün. 

Keskin Nişancıyla Karşılaşırsanız Uzanmayın

Diyelim ki oyun esnasında bir sniper’ın atış alanına girdiniz. Bu durumda muhtemelen yapacağınız ilk iş yere uzanmak olacaktır. Fakat bunu kesinlikle yapmayın! Çünkü o sizi zaten gördü ve bu şekilde hareket etmeniz halinde hareketsiz kalarak onun işini kolaylaştıracaksınız. Bunun yerine atış alanından çıkmayı deneyin.