PUBG Mobil’de Uzmanlaşmak İçin Gerekli Bilgiler

1. Görüntü Modunu Seçin 

“First Person” veya “Third Person” hangisi size uygunsa o modu seçin. Oyun modu sekmesinin altından size en uygun olanı seçin ve doğru bir başlangıç yapın.

2. Grafik Kalitesini Düzenleyin

Grafik kalitesini, telefonunuzun özelliklerini göz önünde bulundurarak en uygun şekilde ayarlayın. PUBG Mobile sizin için bu özellikleri oyunun başında otomatik olarak ayarlar ama telefonunuzun performansına göre bu ayarları düşürebilir ya da artırabilirsiniz. Unutmayın, daha iyi bir grafik ve performans daha hızlı tepkiler, düşmanın yerini daha hızlı tespit edip, “kill” almak demektir.

3. Peek&Fire (Sağa Sola Eğilme) Özelliğini Kullanın

Ayarlar’dan Temel’e gidin ve buradan bu özelliği açın. Bu sayede gövdeniz dışarı çıkmadan, sağa sola eğilerek nişan alabilirsiniz. Hem daha stabil atışlar yaparsınız hem de daha az dışarı çıkmış olursunuz. Fakat siz yine de kafanızı dışarı çıkarttığınızı unutmayın. 

4. Jiroskop Özelliğini Kullanın

Bu özellik oyunda işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Ekrana dokunmak ya da parmaklarınızı sürüklemek yerine, telefonu sağa sola ya da öne arkaya eğerek nişanlama yapabilirsiniz. Ayarlar>Temel’e bakmanızı tavsiye ederiz. 

5. Hedef Yardım Özelliğinin Açık Olduğundan Emin Olun

Hedef Yardım özelliği, çok daha kolay nişan almanızı sağlar. Bu özelliğin Ayarlar’dan açık olduğundan emin olun. Dokunmatik ekranlarda hedef yardım olmaksızın oynamak oldukça zor olacaktır çünkü bu fare ile nişan almak kadar kolay değildir. Bu şekilde çok daha pratik bir şekilde nişan alabilir ve özellikle yakın mesafe çatışmalarında düşmanlarınızı daha kolay yenebilirsiniz.

6. Sol Ateş/Fire Düğmesini Etkinleştirin

Ayarlar>Temel’den kolayca aktive edebileceğiniz bu tuş sayesinde sağ elinizle nişan alırken sol elinizle de ateş edebilirsiniz. Aksi halde sadece sağ tarafta yer alacak bir buton ile ateş ederken problem yaşabilir ve yavaş kalabilirsiniz.

7. Kapılar Otomatik Açılsın

Yine Temel Ayarlar’dan aktive edebileceğiniz bu özellikle, kapıların otomatik açılmasını sağlayın. Bu sayede bina girişlerinde hızlı hareket edebilirsiniz. Fakat kapıları kapatmak için dokunmanız gerekeceğini de unutmayın.

8. Kontrolleri Kişiselleştirin

Ayarlar>Kontroller>Özelleştir ile kontrol butonlarının yerini ve boyutunu kendinize göre ayarlayın. Tutuş biçiminize göre bombanın ya da ateş tuşunun yerlerini kaydırın. Bu sayede çok daha hızlı oynayabilirsiniz!