Brawl Stars Yeni Başlayanlar Rehberi

Brawl Stars için genel bağlamda MOBA oyunudur diyebiliriz. Maçlar ise 3v3 veya 1v9 şeklinde ve kısa süreli gerçekleşir. Supercell’in şimdilik son bombası diyebileceğimiz Brawl Stars’ta, Clash of Clans, Clash Royale, Hay Day, Rush Wars gibi diğer Supercell oyunlarından süregelen bir kullanıcı altyapısı mevcut. Bu da oyunun kısa sürede milyonlarca kullanıcıyla buluşmasını kolaylaştırıyor. Biz de bu popüler oyunun, en kısa sürede uzmanı olmanızı sağlayacak ipuçlarını sizler için derledik. Hadi bu rehberimize göz atalım.

Düşmana Odaklanın

Eğiticiyi oynadıktan ve temel kontrolleri ve hedefi öğrendikten sonra, oyundaki farklı savaşçıları okumanızı öneririz. Onlar hakkında oyun içi Brawlers menüsünden veya karakter kılavuzumuzdan bilgi edinebilirsiniz.

Tutorial ve oyun hakkında kısa bilgilendirmeyi kavradıktan sonra öncelikle oyundaki karakterlere/savaşçılara göz atmanızı tavsiye ederiz. Savaşçı rehberinden her bir karakteri incelemeniz mümkündür. Şunu da unutmamak gerekir ki bir oyunu ve karakterlerini tanımanın en iyi yolu o oyunu oynamaktır. Yani bu kısa ön inceleme sonrası, oyunun başında seçebildiğiniz her bir savaşçıyı seçerek denemenizi tavsiye ederiz. Oyunun başlarında seçemediğiniz karakterleri de karşı takımlardan takip ederek anlamaya çalışabilirsiniz. Her bir savaşçının güçlü ve zayıf yanları hakkında temel bilgileri edinmeye çalışın.

Kontrol Tercihlerinizi Ayarlayın

Klavye, mouse ya da joystick. Mobil ya da PC. Nasıl ve ne şekilde oynayacağınıza karar verin ve gerekli tuş konfigürasyonlarını tamamlayın. Unutmayın sadece size en yakın gelen, alışık olduğunuz tuş düzeniyle bu süreci en sağlıklı şekilde yürütebilir ve oyunlarınızda birinci siz olabilirsiniz.

Karakterlerin Atış Kapsamlarını Öğrenin

Karakterinizi tanıyıp, ayarlarınızı tamamladıktan sonra bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. Saldırı esnasında gerçekleştirebileceğiniz güçlü vuruşlar ya da hızlı kaçışlar bunlar arasında sayılabilir. Hızlı kaydırma seçeneği de bunlardan biri. Bu sayede hızlı bir şekilde saldırınızı tamamlayabilir ve en az hasarla geri çekilebilirsiniz. Vuruş esnasında, karşı tarafa verebileceğiniz hasarı gösteren bir kapsam aralığı bulunur. Bu her bir savaşçı için farklılık gösterir. Saldırının ne kadar uzağa ya da yana gideceğini gösteren bir şemadır bu. Bir örnek verecek olursak Shelly’nin menzili daha kısa ve geniş fakat Colt’un menzili uzun ve düzdür. Bu durum savaşçıların kullandıkları silahlarla bağlantılıdır. Her bir karakter için bunu öğrenerek karşı tarafın size ne gibi zararlar verebileceğini ve sizin karşı tarafı nasıl alt edebileceğinizi gösterir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.